Starity

Vintage és klasszikus bútorok a modern lakásban – avagy az új és a régi tökéletes elegye

2023. június 27. 15:03   |   

A 2023-as trendek még inkább felerősítették a természetes anyagok használatát, a klasszikus mintavilágot és ezzel együtt a vintage hangulatú bútorok megjelenését a modern enteriőrben. Az alábbiakban adunk pár ötletet, hogyan használjuk őket.

hirdetés
Vintage és klasszikus bútorok a modern lakásban – avagy az új és a régi tökéletes elegye
Fotó: brizmaker / stock.adobe.com

Klasszikus hatású szekrény a nappaliban

A régi vágású sötétbarna bútorokat remekül tudjuk kombinálni a most divatos minimalista sonoma színűekkel. Ebben az esetben például a nappalinál, ha a nappali szekrények klasszikusak, az asztal és a székek nyugodtan lehetnek modernek. Ilyenkor egy-egy szintén klasszikus hatású párnával, szőnyeggel, illetve más kiegészítőkkel tudjuk összekötni megfelelően a két stílust egy egységes egésszé.

Antik kiegészítők a hálóban

A csodás nippeket és csipkéket jó időre elfelejtettük, manapság viszont a kedves emléket idéző, nagyitól örökölt porcelánoknak és terítőknek is bőven akad helye. Egyre inkább visszatér idén ez a trend is, ahol az örökséget megfelelően elhelyezve tesszük ki újra az otthonunkban. A hálóban a modern bútorokhoz jól illenek a nagyi fehér színű porcelán szobrocskái. Egy-egy polc vagy a minimalista ruhásszekrények teteje tökéletes választás arra, hogy feldobjuk a modern bútorok merevségét és túlzott letisztultságát. A csipketerítőket szintén jól tudjuk hasznosítani. Igaz, napjainkban már a tévé tetején elég érdekesen nézne ki, de még mindig tehetjük az éjjeliszekrényre vagy ráapplikálhatjuk a díszpárnákra is. Egy-egy régi apróság a hálóban igazi meghittséget és nyugalmat áraszthat a modern bútorokkal kombinálva.

Modern tolóajtós szekrények vintage hangulattal

A most divatos, szinte egyetlen tömbnek látszó minimalista tolóajtós szekrények remek lehetőséget kínálnak arra, hogy az adott helyiségben vintage hangulatú tárgyakkal egészítsük ki azokat. A faberakásos, tolóajtós szekrényekhez kiválóan mutatnak a régi típusú karfás székek, a fonott kosarak, tárolók és a régies kinézetű szőnyegek. Ha találunk otthon vagy a nagyszülőknél ilyen, már általuk felesleges tárgyat és kiegészítőt, bátran használjuk és tegyük teljessé velük a modern tolóajtós szekrény minimalista stílusát. Ehhez a szekrény típushoz egyébként is jól kombinálható többféle irányzat, ezért legyünk bátrak, és alakítsunk ki egy igazi vintage hangulatú helyiséget általa és a régi tárgyak által!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek