Starity

Kanye Westet beperelték faji megkülönböztetés miatt

2023. április 07. 12:12   |   Szerző: SzilviD

A Donda Akadémia két volt alkalmazottja faji megkülönböztetés és jogtalan felmondás miatt perli Kanye Westet, az iskoláját és annak igazgatóit.

hirdetés
Kanye Westet beperelték faji megkülönböztetés miatt
Fotó: hu.depositphotos.com

Cecilia Hailey és Chekarey Byers tanárok a Page Six által megszerzett jogi dokumentumokban azt állítják, hogy faji hovatartozásuk alapján diszkriminálták őket, illegálisan tartották vissza a fizetésüket, és 2023 márciusában elbocsátották őket. Hailey és Byers azt állítják, hogy ők voltak az egyetlen fekete női tanárok, akikett a Donda Akadémia alkalmazott.

A tanárok az iskolaigazgatókat is perelik Kanye West és az akadémia mellet. 

Hailey azt mondja, hogy számos egészségügyi és biztonsági szabálysértést, valamint törvénytelen oktatási gyakorlatot kezdett észrevenni, de soha sem történt semmi, amikor jelezte azokat. A diákok csak napi egyszer étkeztek, szusit, és tilos volt kintről ételt vagy italt bevinni. Ezenkívül a tanárok azt állítják, hogy Ye betiltotta a keresztrejtvényeket és a színezőket, valamint nem engedte, hogy a gyerekek napközben a szabadba menjenek, még ebédelni vagy szünetre sem.

Ezenkívül a kaliforniai iskola ajtajait állítólag kívülről zárták be, ami tűzveszélyes volt. West ősszel átmenetileg bezárta a Donda Akadémiát, aminek nem volt megfelelő egészségügyi személyzete, és a per szerint a gyermekek gyógyszereit „a védőnői szekrényben tárolták”.

Byers és Hailey elmondása szerint mindkettejüket 2023. március 3-án, az iskola parkolójában bocsátották el, a felmondást nem indokolták. Szeretnék megkapni az elmaradt fizetéseiket, valamint a költségeik megtérítését és kártérítést akarnak. 

via Page Six

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek