Starity

Történelmet írt a Little Mix

2021. május 12. 12:12   |   Szerző: Selz

A brit lánycsapat tegnap este újabb történelmi pillanatot élhetett át a Brit Awards-on.

hirdetés
Történelmet írt a Little Mix
Fotó: Dave J. Hogan

A Little Mix közel 10 éve van jelen a zeneiparban töretlenül, ami már nagy szó a lánybandák körében. Az évek során a lányok több, mint 60 millió lemezt adtak el és még a mai napig sorra döntenek rekordokat. Mint ahogy már korábban megírtuk, tegnap este került megrendezésre a 2021-es BRIT Awards, ahol ők is tiszteletüket tették. A Little Mix a Legjobb Brit csapat kategóriában lett jelölve idén, amit sikerült is díjra váltaniuk. Ezzel pedig a díjátadó 44 éves rekordját döntötték meg, ugyanis a BRIT Awards történelmében még egyetlen lánybandának sem sikerült hazavinnie a díjat. 

A lányok beszédükben kitértek többek között a szexizmusra és a fehér férfi dominanciára, amikkel az évek során szembenéztek, díjukat pedig az összes lánybandának ajánlották. 

Nem könnyű nőnek lenni a brit pop iparban. Láttunk fehér férfi dominanciát, nőgyűlöletet, szexizmust és a sokszínűség hiányát. Büszkék vagyunk arra, hogy összetartottunk, helyt álltunk, körbe vettük magunkat erős nőkkel, és most jobban használjuk a hangunkat, mint eddig valaha. 

– kezdte Leigh-Anne, majd Jade folytatta: 

A tény, hogy egy lánybanda soha nem nyerte el ezt a díjat, valóban sokatmondó, szóval ez a díj nem csak a miénk, hanem a Spice Girls-é, a Sugababes-é, az All Saints-é, a Girls Aloud-é, az összes hihetetlen női együttesé. Ez nektek szól! 

Az üzenet az említett lánybandák egy részéhez is eljutott, a Spice Girls, a Sugababes és a Bananarama is gratulációját küldte a lányoknak. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek