Starity

A Placebo sosem látott videóval ünnepli húszéves jubileumát

2016. október 07. 16:04   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közel húsz évvel az elkészítése után osztotta meg a zenekar az Every You, Every Me-hez készített, eddig jól titkolt kisfilmet.

hirdetés
A Placebo sosem látott videóval ünnepli húszéves jubileumát

Ma jelent meg a Placebo legújabb, elsősorban feldolgozásokat tartalmazó középlemeze, a Life’s What You Make It, illetve az elmúlt húsz évet felölelő, harminchat dalt tartalmazó válogatásalbuma, az A Place For Us To Dream.

Meg akartam mutatni a Placebo összes színét és hangzását, amit felfedeztünk a karrierünk során. És ezt így közelítettem meg, kissé mintha egy művészeti kiállítás kurátora lennék. Természetesen ott vannak az albumon azok a dalok, amik a legnagyobb sikereket érték el, akárcsak B-oldalas számok, amik viszont szerintem nem kaptak elegendő figyelmet

– árulta el a zenekar frontembere, Brian Molko, legfrissebb, a francia RTL2-nek adott interjújában.

Az albumon természetesen helyet kapott a zenekar legismertebb dala, az 1998-as Without You I’m Nothing albumon szereplő, valamint a Kegyetlen játékok című film betétdalaként elhíresült Every You, Every Me is. A dalhoz készített, 1999-ben bemutatott kisfilmben a zenekar előző évi világkörüli turnéjáról, és a Brixton Academyben adott koncert felvételéből láthatunk részleteket, és az terjedt el egyetlen, hivatalos videoklipként.

Azonban a húszéves fennállását ünneplő zenekar ezúttal újabb meglepetéssel kedveskedett rajongóinak: az Every You, Every Me ezelőtt sosem látott, eredeti kisfilmjét osztották meg, melyben egy kaszinóban láthatjuk a zenekar tagjait, illetve – akkori imázsukhoz hűen – legfőképpen a férfi és női szerepben egyaránt sziporkázó énekes-gitárosukat.

A zenekar október 3-án adott promóciós koncertet a BBC Radio 6 Music stúdiójában, és majd 13-án indul útnak, hogy Dániában megkezdjék a húszéves fennállásukat ünneplő világkörüli turnéjukat, melynek keretein belül hazánkba is ellátogatnak

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek