Starity

Feltörekvő bandák nyomában: The Neighbourhood

2014. április 22. 15:03   |   Szerző: Vandi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2011-ben alakult alternatív rockzenekarnak egyre népesebb a rajongótábora, hiszen egyedi hangzásviláguk érzelmes dalszövegekkel párosul.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: The Neighbourhood

A The Neighbourhood egy öttagú alternatív rockzenekar, amely Kaliforniában alakult. A banda tagjai: Jesse Rutherford (ének), Jeremy Freedman és Zach Abels (gitár), Brandon Fried (dob) és Mikey Margott (basszusgitár).

Az 1991-es születésű frontember, Jesse James Rutherford némi gyerekszínész múlt után 18-19 évesen még egy The Good Boys nevű hiphop duó rappereként próbálkozott, 2011 második felében viszont maga köré szervezte a zenekart.

Az együttes két EP, az I'm Sorry és Thank You után 2013-ban kiadta az első és eddig egyetlen nagylemezét, amely az I Love You nevet viseli. A Columbia Records gondozásában megjelent album az amerikai és a kanadai toplistákon is igen előkelő helyet szerzett magának: a Billboard 200-as listáján például a 39. helyen debütált.

A korong legsikeresebb dala a Sweather Weather lett, ami a YouTube-on majdnem harmincmilliós nézettséget hozott a fiúknak, és a dalt Jimmy Kimmel show-jában is előadhatták. A Sweather Weather a Billboard alternatív kategóriájú listáján egyből az első helyen mutatkozott be.

A banda egyébként ismert a melankólikus hangzásvilágáról, a sok érzelmet tartalmazó dalszövegeiről, és a fekete-fehér színvilágú klipjeiről. A videoklipjeiknek ez a színvilág egy különleges stílust kölcsönöz, gondoljunk csak a Sweather Weather, a Little Death vagy a Let It Go kisfilmjeire.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek