Starity

Pécs felvette a kesztyűt a hollywoodi sztárokkal

2013. március 27. 16:04   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amerikai hírességek emelik a Pécsi Kesztyű fényét. Lássuk, kik azok a világhírű sztárok, akik magyar terméket választottak.

hirdetés
Pécs felvette a kesztyűt a hollywoodi sztárokkal

A Pécsi Kesztyű mint önálló márka még 1861-ben alapult meg Harmeli János által, aki Ausztriában és Csehországban tanulta ki a szakmát. Két évtized alatt jövedelmező gyárat honosított, amely lassan bevette az amerikai, orosz és japán piacot.

Miután a Hunor Pécsi Kesztyűgyár megszűnt, kisebb gyárak alapultak, végül mint Pécsi Kesztyű folytatta sikereit, miután a nevet a PBKIK felvásárolta majdnem három évvel ezelőtt.

Az egyedi kesztyűket jelenleg egy Amerikában élő magyar tervező, Gáspár Dóra álmodja meg, aztán a terveket elküldi Pécsre, akik megvalósítják azokat.

Mit tud hát a pécsi, amit a többi nem?

Például nyúlik szélességében, de hosszúságában nem. A kézzel szabott darabokat alaposan előkészítik, pontosan ügyelve, hogy tökéletesen formára szabják a bőrt.

Filmek világa

Scarlett Johansson a Vasemberben, Sacha Baron Cohen pedig a Brünóban viselt egy elég merész darabot. Mellettük még Ryan Gosling, a Drive (Gázt!) című hollywoodi sikerfilm főszereplőjének autós kesztyűje is Pécsről származik.

Lady Gaga, Christina Aguilera és az Olsen ikrek

A pop egyik ikonja a márka legnagyobb „arca”. Gaga nemcsak fotózáshoz választott a cégtől darabot, hanem világhírű videoklipjéhez, a Poker Face-hez is.

Azonban a Bad Romance énekesnője mellett rendszeres vásárlónak bizonyul Christina Aguilera – aki többek között szintjén egy klipjében „reklámozta” hazánkat – vagy éppen az Olsen ikrek.


Lady Gaga végig magyar termékben mutatkozik

Madonna, Angelina Jolie és Michael Jackson

A pop királynőjének piros kiegészítője egyedi tervezésű pécsi darab, de a turnéjához is rendelt párat – tudósított egykor a Blikk. Hornicz Bernadett szerint az énekesnő egyszerre húsz darabot rendelt, mivel rendszerint olajosak lesznek a fellépései során.

A pop királya, Michael Jackson is választott egyet világ körüli turnéjához, míg a kesztyű híre bejárta a világot: Angelina Jolie csapata is gyakran fordul hozzájuk, ha egy filmben szükségük van egyedi, jó minőségű darabra.

Justin Bieber

Bernadett elmondása szerint a kanadai tini titánnak is több tucatot készítettek, s mivel Justin többször a rajongói közé dobja a saját darabjait, egyszerre nagyobb mennyiségre van szüksége.

Adam Lambert

Adam Lambert bár nem kért, kapott. Néhány magyar rajongó adta oda a fiatal énekesnek még Moszkvában, akinek annyira bejött ez a termék, hogy utána bátran viselte a koncertjén, buliban, de még az utcán is. Adam természetesen nem felejtette megköszönni az egyedileg tervezett ajándékát: pár nappal később felkereste a megadott név alapján a rajongót az Instagramon, és kifejezte háláját.

A pécsi kesztyű tehát nem csak hazánkban ismert, hiszen külföldi megrendelések is szép számmal érkeznek. A cég egyébként kapcsolatban áll az olasz Cerruti és a német Hugo Boss divatcéggel is. Érdekesség, hogy a celebek mellett a dán királyi család is a visszatérő megrendelők közé tartozik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek