Starity

Korkülönbség? A sztárvilágban nem számít!

2012. július 28. 19:07   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy kapcsolatban nem a korkülönbség számít, hanem a szerelem - állítják többnyire azok, akik sokkal fiatalabb vagy idősebb párt választanak maguknak. Vajon mennyire őszinték ezek az állítások?

hirdetés
Korkülönbség? A sztárvilágban nem számít!

Nemrég arról szóltak a hírek, hogy Somló Tamás és felesége, Gyöngyvér útjai tizenkilenc évig tartó házasság után különváltak. Habár kapcsolatukban korábban is voltak kisebb nagyobb hullámvölgyek – Gyöngyvér 2007-ben el is költözött közös gyermekükkel, Lilivel a családi fészekből –, amikből akkor még sikerült kilábalni a házaspárnak, a mostani szakítás végérvényesnek tűnik, hiszen a zenész felesége már más férfi mellett keresi a boldogságot. A párnak a köztük lévő huszonnégy év korkülönbség miatt amúgy is kevesen jósoltak nagy jövőt, ennek ellenére a kapcsolatuk majd húsz évig tartott.

Vajon mi az oka annak, ha egy fiatal nő nála jóval idősebb férfihoz vonzódik? Talán a menekülés a felelősség elől? Vagy talán egy érettebb férfi már biztos egzisztenciával bír? Esetleg pusztán érdekkapcsolatról van szó? Vagy talán a fiatal nő apapótlékot keres a nála több évvel idősebb párjában? Tény, hogy legtöbbször az idősebb pasik sokkal több élettapasztalattal rendelkeznek, megfontoltabbak, nyugodtabbak, már kitombolták magukat, már nem a bulizást tekintik életük elsődleges értelmének, hanem készek a családalapításra.

De nem csak a fiatal nő-idősebb férfi párosítással találkozhatunk, hanem az idősebb nő-fiatalabb férfi felállás sem ritka manapság. Ez esetben is feltehetjük a kérdést. Mi vonz egy érett férfit egy fiatal „fruskához”? A hiúság? Esetleg önbizalomhiány? Kapuzárási pánik? A fiatal fiúk szemében egy-egy idősebb nő sokkal érettebb személyiség és tapasztaltabb az élet nagy dolgaiban. Nem nyavalyog, nem hisztizik. Az ilyen kapcsolatokat – valljuk be – még magunk is olykor kétkedve figyeljük, pedig van, hogy jóval sikeresebbek és kiegyensúlyozottabbak, mint a hagyományos párkapcsolatok. Szerencsére az utóbbi néhány évben megváltozott ezen kapcsolatokhoz való hozzáállás, amiben nagy szerepe lehet néhány hazai, illetve külföldi híresség olykor nagy port kavaró szerelmének.

Leküzdhetők–e a generációs különbségek?

Lássunk néhány hazai, és néhány külföldi sztárpárt, és döntsük el magunk, hogy mennyire számít a korkülönbség!

Hazánkban Faludy György és Faludy Kovács Fanny a köztük lévő 65 év korkülönbséggel az abszolút csúcstartók. Sokak szerint a szintén költő Fanny csak a hírnév miatt volt a Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, íróval. A pár 2002-ben kötött házasságot, ami Faludy 2006. szeptemberében bekövetkezett haláláig fennállt. A párt szó szerint csak az ásó, kapa, nagyharang választotta el egymástól.

Fenti párunk csupán két évvel lépi túl, Anna Nicole Smith (40) amerikai playmate, és J. Howard Marshal olajmágnás közötti 63 év korkülönbséget. A pár házassága csupán tizennégy hónapig tartott, mivel Marshal 1995. augusztus 4-én 90 éves korában Houstonban meghalt. Annát szintén megvádolták azzal, hogy érdekből van a milliomos göröggel. Ha megnézzük a “szerelmes” párról készült képeket, érthető a kívülállók kétkedése a kapcsolat őszinteségét illetően.

Hugh Hefner a Playboy atyja és Crystal Harris között a korkülönbség nem kevesebb, mint 60 év. Szerelmük elején Crystal még úgy nyilatkozott, hogy „Nem is érzékelem a köztünk lévő korkülönbséget. Tökéletesen kijövünk egymással” – Hugh 2010. karácsonyán, egy otthoni mozizás után kérte meg kedvese kezét. Az esküvőre 2011. június 18-án került volna sor, azonban a menyasszony néhány nappal a nagy esemény előtt felbontotta a jegyességüket. Crystalnak azonban hiányzott a megszokott luxus és csillogás, így hát visszakönyörögte magát. Hugh pedig vissza is fogadta a szőkeséget. Ki-ki döntse el, mennyire érdekkapcsolat az övüké.

Tunyogi Henriett balett-táncos, és párja Vásáry Tamás zongoraművész a köztük lévő negyvenegy év korkülönbség ellenére már tíz éve élnek boldog házasságban. A férjével együtt ők két test, egy lélek, ahogy Henriett nyilatkozta. A házasságuk titka a fiatal nő szerint. hogy olyan férfi van mellette, akire felnézhet, aki nem akarja birtokolni, egyszerűen csak szeret. És persze ne feledjük el Vásáry Tamás szavait: „A kor csak a fejünkben létezik!„

Bodri Krisztina 2007-es év egykori szépségkirálynője és dr Seffer István plasztikai sebész között 32 év korkülönbség nem okoz problémát a kapcsolatukban. A doktor úr 2009-ben a Fókusz című műsorban tett kijelentésével – miszerint “természetesnek tartom, hogy fiatal a párom, egyszerűen el sem tudom képzelni, sőt egyenesen beleborzongok még a gondolatába is, hogy egy velem egykorú nővel éljek” –, azért jó néhány idősebb hölgy vitába szállna.

Dobó Kata és Andy Vajna kapcsolata már a múlté. De természetesen Kata sem kerülhette el a kapcsolatukat érintő gonosz pletykákat, miszerint csak azért volt a 29 évvel idősebb neves amerikai producer oldalán, hogy karrierjét építse. Andy A miniszter félrelép című film szereplőválogatásán figyelt fel a fiatal tehetséges színésznőre, akit első randevújukon egy párizsi vacsorával lepett meg. Uraim, tessék követni a példát! A kapcsolat 9 év után véget ért. Kata 2012. február 20-án adott életet első gyermekének Szofinak. Vajnát pedig azóta Damu Rolan exmenyasszonyával Palácsik Tímeával hozták hírbe.

Zorán és Hegyi Barbara között a 24 évnyi korkülönbség ellenére töretlen a boldogság. 1997-ben találkoztak először, és egészen 2004-ig a házasságkötésükig titokban tartották a kapcsolatukat a nagy nyilvánosság előtt. A pár együtt neveli Barbara (41) első házasságából született lányát, Rozit.

Csisztu Zsuzsa és exférje Básthy István között 17 év volt a korkülönbség, mely nagy szerepet játszott házasságuk felbomlásában. Mivel Istvánnak a korábbi házasságából már felnőtt gyermekei voltak, így több gyermeket nem akart. Állítása szerint Zsuzsa a kapcsolatuk kezdete óta tudta ezt, így ez nem lehet oka a házasság felbomlásának. Ennek ellentmond, hogy Zsuzsa azóta újra férjhez ment, és 2007-ben született meg első gyermeke Krisztián.

Szandi és Bogdán Csaba között a korkülönbség 16 év. Szandi 16 évesen ismerte meg Csabát. Épp zenészeket keresett induló turnéjához. Szandi édesapjának eleinte fenntartásai voltak a nagy korkülönbség miatt. Szandi 1996-ban költözött Csabához, és 1999-ben össze is kötötték életüket. Kapcsolatukból három gyermek született Blanka, Domonkos és Csaba. Házasságuknak nem okoz gondot a köztük lévő korkülönbség, aminek az oka az lehet, hogy Szandi állítása szerint mindig is érettebb volt a koránál, úgyhogy nem érezte, hogy 16 év van köztük.

Bálint Antónia és Földesi-Szabó László kapcsolatának viszont nem tett jót a 12 évnyi korkülönbség. Habár a kapcsolatból 2007. augusztus 23-án megszületett Lilien, a pár útjai nemsokára külön váltak.

A Megasztár 4 döntőse, Nguyen Thanh Hien és a Megasztár 2 győztese, Caramel között a 12 év ellenére is nagy a boldogság. A fiatalok már nyíltan felvállalják szerelmüket. Hien csupán tizennégy eves volt, amikor megismerte Caramelt, persze akkor még eszébe sem jutott, hogy köztük több lehet barátságnál. A korkülönbségről a következő Hien véleménye: “Nagyon jól megértjük egymást, nekünk a kor nem számít.”

Bár sokkal kevésbé gyakori, mégis most jöjjön néhány példa arra, amikor a nő az idősebb a kapcsolatban.

Amikor a fiatal fiú, és a tapasztalt idős nő párosítás kerül szóba elsőre biztos mindenkinek Demi Moore és Ashton Kutcher páros jut eszébe. Habár a kapcsolatuk elején úgy tűnt, hogy a 16 évnyi korkülönbség kifejezetten jót tesz Deminek, aki évről évre megfiatalodott fiatal kedvese mellett, végül az idő mégsem nekik kedvezett. Demi Moore hivatalosan is bejelentette, hogy hat év házasság után elválik. Demi közleményében – nyilvánvalóan férje félrelépéseire célozva – a következőket írta: ”Mint nő, anya és feleség, vannak olyan értékek és fogadalmak egy házasságban, amelyek számomra szentek, ezért döntöttem úgy, hogy továbblépek.„ Demi a szakítás után a hírek szerint a True Blood sztárjával Joe Manganiellóval próbál felejteni, aki nem mellesleg 14 évvel fiatalabb a színésznőnél.

Demi és Ashton közötti korkülönbséget jóval meghaladta Mary Zsuzsi és kedvese Kiss Tamás közötti 40 év. Zsuzsi Hajdú Péter Frizbi című műsorában a következőket nyilatkozta a kettőjük közötti kapcsolatról. ”Nem tudtam, hogy Tamás még szűz, annyira tapasztaltnak tűnt. Ha tudom, zavarban lettem volna. Azt gondolom, ha 18 évesen valaki büntethető, akkor szerethető is. Nálam már nem jön a baba, Tamásnál pedig még nem jön. Nem vagyok önző, és nem is gondolunk a jövőre, ha el kell mennie, el fogom engedni.” A pár fél évig volt együtt.

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó a Barátok közt című sorozat forgatásain találtak egymásra. Kapcsolatukat sokáig titokban tartották. Amikor kiderült, hogy a két fiatal egy párt alkot, nem kerülhették el, hogy a mediaérdeklődés középpontjává váljanak a köztük lévő nyolc év korkülönbség miatt is. 2004-es házasságkötésükkor Ottó csupán 22 Anita pedig már 30 éves volt. Természetesen a “jóakarók” azt hangoztatták, hogy Ottó nem fog sokáig kitartani idősebb párja mellett, és csak azért vette el, mert már úton volt a baba. Nekik csalódniuk kellett, ugyanis a pár immár nyolcadik éve él boldog házasságban, aminek – Anita szerint – többek között az a titka, hogy hajlandó megújulni férje kedvéért.

Madonna, aki a tíz évvel fiatalabb Guy Ritchie-vel kötött házasságot, a válásuk után is a fiatalabb korosztályt részesíti előnyben. Guy Ritchie viszont fiatalabb generációra váltott. Jelenlegi párja a modell Jacqui Ainsley 13 évvel fiatalabb a rendezőnél.

A sort persze lehetne még folytatni. Sikeres, és kevésbé sikeres kapcsolatokkal. A hosszan tartó kapcsolat alapja azonban nem az egyívású, hasonló korú házastársak közös akarata és megegyező ízlése, hanem a kölcsönös megértés, elfogadás, tisztelet. A válási statisztikák szerint legtöbben ugyanis nem a korkülönbség miatt távolodnak el egymástól. Végeredményben megállapíthatjuk, hogy a szerelemben a nagy korkülönbség olykor szétválaszt, máskor épp összeköt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek