Starity

Adam Lambert mostantól nem fog nyafogni

2012. május 16. 08:08   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár az internetre egy héttel a megjelenés előtt felkerült, május 15-én hivatalosan is lezárta Adam Lambert a For Your Entertainment korszakot, hiszen megjelent Trespassing névvel második nagylemeze.

hirdetés
Adam Lambert mostantól nem fog nyafogni

Adam Lambertnek többé nincs szüksége rokonszenvre, nem fog sírni és nyafogni – jelentette ki címadó dalában, a Trespassingban, amely 2012 egyik legnagyobbat szóló pop-dance albumának ígérkezik. Lambert igyekezett a saját kis „Birtokháborításában” (Trespassing) olyan zenei értékeket felmelegíteni, amit anno még Michael Jackson, Prince vagy éppen Britney Spears képviselt.

Az egykori American Idol-sztár hatalmas mérce elé volt állítva, hiszen csilli-villi For Your Entertainment albuma után kicsivel több mint két évet dolgozott – a szerinte – igazán első, személyes albumán. Nagyon úgy néz ki, hogy a tehetséges énekes könnyedén megugrotta a lécet.

A lemezben könnyedén elfér megannyi stílus, a funkytól át az elektronikus zenéig, tipikus dance és pop elemekkel, lezárva egy gyönyörű, megható rock balladával. Bár négy lassabb szám kapott helyet a Deluxe-változat 15 dalán, Adam leginkább csak „meg akarja mozgatni a seggünket” – ahogy ő fogalmazott a Billboardnak, utalva arra, hogy táncolni, és életet akar lehelni a hallgatóba.

A Trespassing első fele funkyval fűszerezett elektro-pop, amely hol megnevettet és az égbe emel, hol elgondolkodtatja a hallgatót. A Shady (árnyas, szabad fordításban: elborult) című dalában a Queen előtt szeretett volna tisztelegni, hálát adva a közös munkáért, és elmondása szerint ennek a dalnak a legnagyobb ihletforrása az Another One Bites The Dust című daluk volt.

Az igazán alálbecsült, de annál sikeresebb For Your Entertainment nagytestvérének tekinhetjük Adam második albumát, amelyben ígéretéhez híven elhagyta a képzeletet, és még az igazán könnyed, fülbemászó dalai mögött is különleges személyes vallomás található. A Billboard zenei magazin úgy fogalmazott, hogy ezután az album után csak saját felelősségre becsülje alá az ember Lambertöt, mert ennek a fiúnak van még a tarsolyában egy-két dolog, amely a legnagyobb, ikonikus előadók közé emelheti.

Nem szabad elfelejteni, hogy Adam komoly témákat is megemlít: az Outlaws Of Love megindító balladája a melegközösségről szól, hogy mennyi elnyomást, fájdalmat és kitaszítást kell átélniük, és valójában mennyire magányosak. Lambert szerint, bár sokkal kevésbé érezhető a homoszexualitás ennek az albumának a hangzásán, a témák ezzel szemben jobban elmélyültek, hiszen rengeteget tapasztalt az elmúlt idő alatt.

Az albumon egyébként olyan nagykutyák működtek közre, mint Pharrell William és Dr. Luke.

Az eladásokat tekintve 2012 egyik legjobban várt albumának mondható: 3. helyen kezdett az összesített iTuneson, jelenleg pedig az előkelő első helyet foglalja el. A promóció már hosszú hónapok óta tart, de csak most kezd igazán kiéleződni: az első, decemberi kislemezt, a Better Than I Know Myselfet, a Never Close Our Eyes váltotta fel, és olyan műsorokban reklámozza az anyagát Adam, mint Ellen DeGeneres, Jimmy Kimmel, Good Morning America és Chelsea Lately. Adam 17-én visszatér az American Idol színpadára, és a top 3 előtt fogja előadni a Never Close Our Eyes dalát, amelyhez a videó is hamarosan érkezik.


Adam a Good Morning America c. műsorban

Az alapfelépítés a művészalbum lett volna Adam szerint, de ezt azért erős kijelentésnek érezhetjük. A témák bár valóban mélyek, ez leginkább csak egy jobb fajta dance lemez lett, amelyet a Rolling Stone 5-ből 4 csillaggal értékelt. Abban viszont igaza volt az énekesnek, hogy betekintést nyertünk a sötét és a világos oldalába is, és megláthatjuk, mi van a felszín alatt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek